antradienis, balandžio 29, 2008

Paneer - indiškas sūris



Paneer arba panir - šviežias indiškas sūris, greitai pagaminamas. Švelnaus skonio, šiek tiek primena mozzarella skonį.


  • 1 l pieno (nemažiau 3,5% riebumo)
  • 125 g natūralaus jogurto
  • arba 2 valg. šaukštai citrinos sulčių
  • arba 2 valg. šaukštai vyno acto
Pieną kaitinti iki kol užvirs, tuomet įmaišyti jogurtą (arba citr. sultis, arba vyną) ir dar kaitinti ant neaukštos ugnies apie 10 min., iki kol išsiskirs gelsvos išrūgos ir pienas taps kaip varškė. Visą gautą turinį supilti į marle išklotą koštuvą, vos vos paspausti ir paformuoti ir leisti nuvarvėti.
Panirą galima daryti įvairaus ir norimo skonio, dar virimo metu galima sudėti norimus prieskonius, tai gali būti: druska, pipirai, česnakas, kiti įvairūs prieskoniai, žolelės ir pan.

Video apie paneer gaminimą.

Komentarų nėra: