antradienis, balandžio 15, 2008

Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas ne tik gurmanams, nepaprastai purus ir lengvas, savo skoniu primenantis šokoladinį suflė, na ir gana mažai kaloringas.


6-7 kiaušiniai
175 g cukraus
1 pok. vanilinio cukraus
0,5 arbat. š. cinamono
100 g tarkuoto šokolado
100 g krakmolo (arba miltų)
50 ml brendžio arba konjako (nebūtinai)
100 g vakuotų vyšnių

glajui apie 150 g cukraus pudros
kepimo formai paruošti truputis sviesto ir 1-2 šaukštai kakavos

Vyšnias gerai nuvarvinti ir supjaustyti gabalėliais.
Kiaušinių trynius su cinamonu , cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išsukti, kol masė pabals ir pasidarys puri. Tuomet įmaišyti krakmolą sumaišytą su tarkuotu šokoladu. 6 baltymus gerai išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Galiausiai įmaišyti brendį ir kapotas vyšnias.
Kekso formą gerai ištepti sviestu ir pabarstyti kakava, nuo jos keksas įgaus gražią spalvą ir puikų aromatą.
Tešlą sukrėsti į formą ir kepti apie 20 min. 175°C, vėliau temperatūrą sumažinti iki 150°C ir kepti dar 15 min. Ir dar 10 min. keksą palaikyti išjungus orkaitę. 10 min. keksą aušinti formoje, tada atsargiai išimti ir aptepti glajumi, sumaišytu iš likusio kiaušinio baltymo ir cukraus pudros.

2 komentarai:

Astra rašė...

Jau seniai laukiau šito receptuko. Reiks kada netolimoje ateityje išbandyti. :P~

demer rašė...

Taip, sis pyragas vertas bandymu, o dar ir delto kad mazai kaloringas ;)))