ketvirtadienis, balandžio 10, 2008

Ciabatta



Itališka duona:

  • 500 g miltų
  • 1 a. š. druskos
  • 20 g šviežių arba 1 pok. sausų mielių
  • 250 ml vandens
  • 1 a. š. cukraus
  • 1-2 v. š. alyvų aliejaus

Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su druska. Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu, ir apie 5-10 min. palaikyti kambario temperatūroje. Vėliau, į miltus supilti alyvų aliejų ir mielių mišinį, ir viską labai gerai išminkyti. Tešlą kildinti apie 30 min. kambario temperatūroje. Paruoštą tešlą dalinti į dvi dalis ir formuoti du siaurus ilgus, maždaug 40 cm ilgio, ciabatta kepalus, iš viršaus juos truputi suploti ir gausiai subadyti šakute. Taip pat galima formuoti ir bandeles. Suformuotą ciabattą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų pabarstyti trupučiu miltų ir dar kildinti apie 40min. Kepti 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Iškeptą atvėsinti pridengus popieriumi arba folija.

Komentarų nėra: