šeštadienis, gruodžio 22, 2007

Bankuchenas (ne šakotis)

Visiškai toks pat, visiems žinomas austriškas bankuchenas (baumkuchen), tik atvirkščiai nei įprasta keptas ne spec. grilyje ant ugnies, o paprastoje orkaitėje, kas taip pat ne ką mažiau populiaru, kepti patiems namuose nešakotus šakočius ;))

  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 8-10 kiaušinių (priklausomai nuo dydžio)
  • 1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės
  • žiupsnelis druskos
  • 200 g šokolado apliejimui
(bet kokiu atveju, priklausomai nuo pyrago dydžio, produktų proporcijos turėtų būti 1:1:2, sviesto ir miltų po lygiai, o kiaušinių dvigubai)

Kiaušinių trynius, sviestą, cukrų, citrinos žievelę viską kartu gerai sumaišyti. Vėliau įmaišyti miltus ir pabaigai labai gerai išplaktus su trupučiu druskos kiaušinių baltymus.
Į kepimo formą (gali būti bet kokia aukštais kraštais kepimo forma) pilamas apie vieno samčio tešlos sluoksnis, ir kepama 175C įkaitintoje orkaitėje apie 4-6min., įjungus orkaitės kaitinimą tik iš viršaus !!! ir ant įmanomai viršutiniausios orkaitės lentynos, iki kol taps auksinės spalvos. Tada pilamas sekantis tešlos sluoksnis, kepama...... Taip ir sluoksniuojama kol bus sunaudota visa tešla, visas kepimo darbas gali užtrukti apie 1h ir ilgiau, priklausomai nuo orkaitės.
Iškeptas ir atvėsintas bankuhenas (ne šakotis) išimamas iš formos ir apliejamas lydytu šokoladu, galima papuošti.

Daugiau informacijos apie bankuchenus galima pasiskaityti čia .

2 komentarai:

Astra rašė...

Isbabdysiu kada. O tu isbandei? Kaip skonis? Atrodo tai skaniai. O kiausu gramais kiek turetu buti?

demer rašė...

Jau, jau isbandziau ir suvalgiau ;))
Tiesa, ir nufotkinau, nuotraukoj mano bandymu originalas :DD
Skonis, pagal mano skoni, tikrai geras, itariu but galima ir patobulinti. Na bet si malonuma galetum pabandyti ir tu ;)) Na gal tik vienas momentas kolkas kliuvo, tai noretusi tikru kaimisku kiausiniu.
O kiausu reiktu 400gr jei pagrindiniu produktu po 200gr., nors as tai nesveriau tu kiausiniu.