Prasiblaškymas
Kai pilka kasdienybė pavirsta nuobodžia rutina, galima prisigalvot daug mažu, bet malonių dalykelių, tiesiog čia ir dabar.......
pirmadienis, gegužės 12, 2008
antradienis, balandžio 29, 2008
Paneer - indiškas sūris
Paneer arba panir - šviežias indiškas sūris, greitai pagaminamas. Švelnaus skonio, šiek tiek primena mozzarella skonį.
- 1 l pieno (nemažiau 3,5% riebumo)
- 125 g natūralaus jogurto
- arba 2 valg. šaukštai citrinos sulčių
- arba 2 valg. šaukštai vyno acto
Panirą galima daryti įvairaus ir norimo skonio, dar virimo metu galima sudėti norimus prieskonius, tai gali būti: druska, pipirai, česnakas, kiti įvairūs prieskoniai, žolelės ir pan.
Video apie paneer gaminimą.
antradienis, balandžio 15, 2008
Šokoladinis keksas
Šokoladinis keksas ne tik gurmanams, nepaprastai purus ir lengvas, savo skoniu primenantis šokoladinį suflė, na ir gana mažai kaloringas.
6-7 kiaušiniai
1 pok. vanilinio cukraus
0,5 arbat. š. cinamono
100 g tarkuoto šokolado
100 g krakmolo (arba miltų)
50 ml brendžio arba konjako (nebūtinai)
100 g vakuotų vyšnių
glajui apie 150 g cukraus pudros
kepimo formai paruošti truputis sviesto ir 1-2 šaukštai kakavos
Vyšnias gerai nuvarvinti ir supjaustyti gabalėliais.
Kiaušinių trynius su cinamonu , cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išsukti, kol masė pabals ir pasidarys puri. Tuomet įmaišyti krakmolą sumaišytą su tarkuotu šokoladu. 6 baltymus gerai išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Galiausiai įmaišyti brendį ir kapotas vyšnias.
Kekso formą gerai ištepti sviestu ir pabarstyti kakava, nuo jos keksas įgaus gražią spalvą ir puikų aromatą.
Tešlą sukrėsti į formą ir kepti apie 20 min. 175°C, vėliau temperatūrą sumažinti iki 150°C ir kepti dar 15 min. Ir dar 10 min. keksą palaikyti išjungus orkaitę. 10 min. keksą aušinti formoje, tada atsargiai išimti ir aptepti glajumi, sumaišytu iš likusio kiaušinio baltymo ir cukraus pudros.
ketvirtadienis, balandžio 10, 2008
Ciabatta
Itališka duona:
- 500 g miltų
- 1 a. š. druskos
- 20 g šviežių arba 1 pok. sausų mielių
- 250 ml vandens
- 1 a. š. cukraus
- 1-2 v. š. alyvų aliejaus
antradienis, sausio 29, 2008
trečiadienis, sausio 23, 2008
trečiadienis, sausio 09, 2008
antradienis, sausio 01, 2008
šeštadienis, gruodžio 22, 2007
Bankuchenas (ne šakotis)
Visiškai toks pat, visiems žinomas austriškas bankuchenas (baumkuchen), tik atvirkščiai nei įprasta keptas ne spec. grilyje ant ugnies, o paprastoje orkaitėje, kas taip pat ne ką mažiau populiaru, kepti patiems namuose nešakotus šakočius ;))
Kiaušinių trynius, sviestą, cukrų, citrinos žievelę viską kartu gerai sumaišyti. Vėliau įmaišyti miltus ir pabaigai labai gerai išplaktus su trupučiu druskos kiaušinių baltymus.
Į kepimo formą (gali būti bet kokia aukštais kraštais kepimo forma) pilamas apie vieno samčio tešlos sluoksnis, ir kepama 175C įkaitintoje orkaitėje apie 4-6min., įjungus orkaitės kaitinimą tik iš viršaus !!! ir ant įmanomai viršutiniausios orkaitės lentynos, iki kol taps auksinės spalvos. Tada pilamas sekantis tešlos sluoksnis, kepama...... Taip ir sluoksniuojama kol bus sunaudota visa tešla, visas kepimo darbas gali užtrukti apie 1h ir ilgiau, priklausomai nuo orkaitės.
Iškeptas ir atvėsintas bankuhenas (ne šakotis) išimamas iš formos ir apliejamas lydytu šokoladu, galima papuošti.
Daugiau informacijos apie bankuchenus galima pasiskaityti čia .
- 200 g sviesto
- 200 g cukraus
- 200 g miltų
- 8-10 kiaušinių (priklausomai nuo dydžio)
- 1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės
- žiupsnelis druskos
- 200 g šokolado apliejimui
(bet kokiu atveju, priklausomai nuo pyrago dydžio, produktų proporcijos turėtų būti 1:1:2, sviesto ir miltų po lygiai, o kiaušinių dvigubai)
Kiaušinių trynius, sviestą, cukrų, citrinos žievelę viską kartu gerai sumaišyti. Vėliau įmaišyti miltus ir pabaigai labai gerai išplaktus su trupučiu druskos kiaušinių baltymus.
Į kepimo formą (gali būti bet kokia aukštais kraštais kepimo forma) pilamas apie vieno samčio tešlos sluoksnis, ir kepama 175C įkaitintoje orkaitėje apie 4-6min., įjungus orkaitės kaitinimą tik iš viršaus !!! ir ant įmanomai viršutiniausios orkaitės lentynos, iki kol taps auksinės spalvos. Tada pilamas sekantis tešlos sluoksnis, kepama...... Taip ir sluoksniuojama kol bus sunaudota visa tešla, visas kepimo darbas gali užtrukti apie 1h ir ilgiau, priklausomai nuo orkaitės.
Iškeptas ir atvėsintas bankuhenas (ne šakotis) išimamas iš formos ir apliejamas lydytu šokoladu, galima papuošti.
Daugiau informacijos apie bankuchenus galima pasiskaityti čia .
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)